< Tilbage

Nørrebrohus Nyhedsbrev, september 201907-09-2019 - 15:35

Nyhedsbrev om snemænd, loftrydning og det gode naboskab.

Nørrebrohus Nyhedsbrev

September, 2019

 

 

 

 

 

Kære beboere i Nørrebrohus

Livet går sin gang i Nørrebrohus, og vi står nu i den spæde begyndelse af efteråret.

De fleste er tilbage fra ferie, og vi skal i gang med arbejdet igen efter en lang sommer.

I Nørrebrohus bliver det et efterår med store og små arbejder, der skal udføres, og det er tit sådan det er i en andelsforening. At der er fokus på alle de ting, der skal gøres. Men at bo sammen som vi gør, mange mennesker på lidt plads, betyder, at vi nogle gange ikke kun er naboer og har et praktisk fællesskab, men også, at vi er vidner til hinandens liv.

 

Vi er vidner til hinandens glæder og sorger. Fødsler og død. Lykkelige begivenheder som bryllupper, fødselsdage og barnedåb, men også skilsmisser, sygdom og andre kriser, som vi selv og vores naboer oplever. Fordi vi bor tæt, er det begivenheder, der kalder på vores opmærksomhed og et ønske hos os om at udvise omsorg og støtte. Livet er ikke altid let, og det er heller ikke let at se, når andre har det svært.
Som bestyrelse kan vi se, at det fællesskab, vi har i Nørrebrohus, er stærkt. Vi bekymrer os om hinanden, vi reagerer og hjælper, når vi ser, at nogen har brug for en hånd, og vi søger hjælp, når der er brug for det. Det vil vi gerne takke jer for. 

 

Vi vil også gerne gøre opmærksom på, at vi som bestyrelse altid står til rådighed, hvis I har brug for hjælp med noget eller oplever, at nogen har. I kan altid skrive eller ringe til os, og så vil vi, gerne i samarbejde med jer, håndtere situationen så godt vi kan. 

 

 

 

Nu til nyhederne

 

 

Smørring af vinduer

Det er blevet vedtaget, at vi skal have smurt og justeret vinduerne, og dette arbejde vil højst sandsynligt gå i gang i november. Det bliver et større arbejde, som kommer til at tage lang tid, da der er mange vinduer,  men vi håber, at det kan afsluttes inden jul.

I vil selvfølgelig blive løbende informeret om tid og sted for arbejdet, når det nærmer sig.

 

 

Maling af bagtrapper

Flere bagtrapper har længe trængt til en opfriskning, og dette arbejde begyndte før sommerferien. Arbejdet vil foregå løbende, og den næste bagtrappe, der står for tur, er Borgmestervangen 4 A.

Bagtrapperne vil blive filtet og malet. Vi håber I vil kunne lide de nye bagtrapper, om ikke andet, så mere end de gamle.

 

 

 

Sortering af affald

Bestyrelsen har søgt om at blive København Kommunes forsøgskanin, og det har vi fået lov til. 

Forsøget går ud på, at kommunen gratis tilbyder alle lejligheder et nyt sorteringssystem med flere skraldespande, end det vi har nu. I det nye system vil der være tre skraldespande. Den ene vil være til at montere på en skabslåge, mens de to andre vil kunne monteres med en skinne på skabsvæggen og på den måde trækkes ind og ud ad skabet som en skuffe, bare ikke i hele skabets bredde.

Vi bor jo i en gammel ejendom, og det betyder, at systemet ikke vil passe ind alle steder. Men fortvivl ej. Hvis I ønsker et nyt skraldesystem til at foretage en (muligvis) lettere sortering af affald, er det jeres.

Hvis I er glade for jeres nuværende system, og foretrækker at beholde det, eller det nye system ikke vil passe ind i jeres køkken, kan I selvfølgelig takke nej.

Madaffald

Når vi nu taler om affald, så må vi hellere lige nævne vores bio-affald. Det bliver nemlig rigtig hurtigt ulækkert og stinkende. Især i sommervarmen. Spandene til bio-affald bliver vasket jævnligt, så de ikke indeholder gamle rådnende madrester, og forhåbentlig vil det reducere de værste gener. Så når vi sørger for at spandene bliver vasket, vil I så ikke tjekke en ekstra gang, om I huskede at binde knude på jeres pose, så der ikke kommer alt for meget løst madaffald ud i containeren?

 

 

Og mere affald

Dette er egentlig blot en påmindelse om, at vi rydder de sidste loftsrum d. 5/10 kl 10. Vi mødes som altid i bestyrelseslokalet til lidt morgenmad, og herefter går vi i gang med at bære efterladte ting ned. 

Når vi er færdige med at tømme loftrummene, vil vi byde på pizza og øl. Så kom forbi og hjælp til. Vi ville blive så glade for at se jer!

 

 

Vi kan så godt lide at tale om affald…

Så vi fortsætter lidt endnu.

Ved cykelrazziaerne er der nemlig altid tiloversblevne børnecykler, da politiet ikke gider tage disse med. Foreningen ligger derfor inde med børnecykler i alle størrelser, og måske er der endda nogen, som passer et barn, som I kender. Så hvis I kender et barn, der ville blive glad for en ny cykel, så kontakt Sam for at se, om der er nogen, der kunne passe i størrelsen. De er selvfølgelig ikke helt skinnende nye og I skal nok forvente at lave nogle få reparationer, men til gengæld er de gratis.

 

 

Salg af lejligheder internt

Der er rigtig mange salg i gang netop nu. Som naboer er vi selvfølgelig kede af at skulle sige farvel til alle jer, der har valgt at forlade os. Vi håber I bliver glade, hvor I flytter hen.                  
Men hvad der er mere ærgerligt end at sige farvel til jer, der har valgt at flytte, er at sige farvel til de af vores naboer, der bliver nødt til at flytte, fordi de mangler plads og ikke kommer i betragtning til  de store lejligheder. Dette er derfor en opfordring jer med flyttetanker om, at I først og fremmest forsøger at sælge jeres lejlighed internt i foreningen, så alle de, der gerne vil bo her, kan blive boende.

 

 

Hobbyrumslaug

Vi har fået et hobbyrum i foreningen. Det er her du kan gå hen, hvis du skal skære et stykke træ til et projekt i din lejlighed, men hverken har sav eller ly for regnen. Det er også her du kan finde forskelligt værktøj til at udføre nærmest hvad det skal være af cykelreparationer eller andet.

Der er bare det, at folkene bag hobbyrummet så gerne vil have Lauget konstitueret, så derfor indkaldes der igen til et nyt møde. Det nye møde vil foregå d. 17/9 kl. 19 i hobbyrummet. 

Og hvis du var en af de uheldige, der ved sidste konstituering panisk løb hele foreningen rundt for at finde hobbyrummet, er her en udførlig guide til, hvor du kan finde det:

Du skal gå ind i Lille Gård. Så skal du stille dig med ryggen til storskraldsrummet. Her vil du se en meget diskret og gammel trappe, der fører ned bag noget, der ligner en kæmpe skorsten. Gå ned ad denne trappe og et sandt hobbyrum vil møde dig.

 

 

Infomøde om altanerne

Altanprojektet er i fuld gang, og det er derfor snart tid til at afholde et infomøde. Infomødet vil blive afholdt d. 8/10, så sæt allerede nu datoen af.
Der vil selvfølgelig komme mere information ud om både tid og sted, når datoen nærmer sig.

 

 

Bestyrelsens træffetider

Bestyrelsens træffetider ligger som regel den første tirsdag i måneden kl. 18-19, men nogle gange er der undtagelser, så derfor får I herunder en liste over træffetiderne frem til jul:

1/10

12/11

3/12

 

 

Det var alt for nu. 

De bedste hilsner,

bestyrelsen

 

< Tilbage